PIGMENTEN

PIGMENTEN

1. Inkleuren met pigmenten

Onze pigmenten zijn afkomstig van de grootste spelers op de wereldmarkt, dit geeft ons het voordeel van ervaringen uit te wisselen, zodat we u de hoogste kwaliteit kunnen aanbieden op de markt.

Het pigment kleurenpallet is echter door ons samengesteld en ontwikkeld per uitvoeringsmogelijkheid voor zowel pleister of schilderstechnieken.

2. Onze pigmenten zijn op basis van:

  • Natuurlijke oxides: geel, rood, zwart
  • Synthetische ijzeroxides: geel, rood, zwart
  • Titaniumoxide: wit
  • Chroomoxide: groen
  • Kobaltoxide: blauw

Met deze basisoxides die inert  zijn voor een alkalisch milieu waar ze in verwerkt zijn, zoals cement en kalk maken we meer dan 300 kleurtinten.

3. De basiskleur van onze sierpleisters en schilderproducten:

De basiskleur van onze droge mortelmixen is natuur wit of natuur grijs door de aanwezigheid van witte of grijze cement of gebroken wit indien het een kalkmixen is. Deze kunnen zowel handmatig of industrieel ingekleurd worden, aan de hand van onze pigment kleurenkaart. Indien gewenst kunnen exclusieve kleuren op bestelling ontwikkeld worden in samenwerking.

4. Hoe werkt een pigment in een pleister of kaleilaag?

Een pigment is een vulstof met een functie of een functionele vulstof namelijk het kleuren van een massa, in ons geval een sierpleister of kalei. Het zijn kleine korreltjes die zich vast ketenen aan de andere vulstoffen en bindmiddelen in tegenstelling met kleurstoffen lost een pigment niet op in water, waardoor het inert aanwezig blijft in de massa of mortel.
De basispigmenten die wij gebruiken oxideren niet onder invloed van zuurstof aanwezig in de lucht en zijn UV-bestendig.

5. Kleurenkaart

We breiden constant onze kleurenkaart uit. Indien onze standaard kleurenkaart niet voldoet aan uw wensen, is het mogelijk om een kleur naar wens uit onze verzameling kleuren aan te maken op bestelling.
Ook onder privaat label is een  pallet aan kleuren mogelijkheid bij ons, deze kunnen we samen ontwikkelen.

  • Category : SERVICES