BETONPIGMENTEN

Kleurpigmenten voor betontoepassingen zoals gepolierd beton, industrieel en woonbeton

Kijk anders naar kleur met het gekleurde beton van DIMK

Het inkleuren van beton bestaat al meerdere tientallen jaren. Denk maar aan betonklinkers en betonstenen, maar ook het ter plaatse gieten van gekleurd beton. Zo kunt u bijvoorbeeld gepolierde betonvloeren en muren laten optrekken in beton dat ter plaatse gegoten wordt.

Gekleurd beton is meer dan een modern bouwmateriaal; het is sterk, mooi, en heeft de eigenschap om warmte vast te houden waardoor er steeds een aangename temperatuur heerst in de woning. Doordat beton in de zomer zijn koelte behoudt en de winter warmte opslaat, is het uiterst geschikt voor vloerverwarming.

Nieuw: het exclusief kleurenpallet van Lucon Floors en DIMK

Beton: een slechte reputatie?

Indien beton een slechte reputatie zou hebben, dan is dit te wijten aan het foutief plaatsen van het wapeningsijzer of het gebruik van niet interessante bijproducten. Deze fouten kwamen hoofdzakelijk in het verleden voor en zorgden voor een soms twijfelachtige reputatie die nu onverdiend is.

Wat zijn de voordelen van beton?

 • Beton houdt de temperatuur aangenaam
 • Beton heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te reinigen. Een industriële betonvloer en woonbetonvloer is dus heel praktisch. Iedereen kent wel de uitdrukking “je moet maar nu en dan eens een dweiltje slaan”. Deze uitspraak is zeker van toepassing op gepolierde betonvloeren in een woning.
 • Het is oersterk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan de zeehavens en monumenten opgericht door de Romeinen in Romeins beton, waarvan sommige opgericht zijn voor onze jaartelling.
 • Het heeft een goede prijskwaliteit. Het is namelijk niet duur en een zeer kwalitatief bouwmateriaal voor bruggen en wegen.

Wat is het: een pigment in beton?

Een pigment is een functionele vulstof, namelijk: het kleuren van een massa, in ons geval beton. Het zijn kleine korreltjes die zich vastketenen aan de andere vulstoffen en bindmiddelen. In tegenstelling met kleurstoffen, lost een pigment niet op in water, waardoor het inert aanwezig blijft in de massa of beton. De basispigmenten die wij gebruiken oxideren niet onder invloed van zuurstof aanwezig in de lucht en zijn UV-bestendig.

De pigmenten van DIMK: niet zoals de concurrentie

Onze pigmenten komen tot hun recht indien u werkt met witte cement, zowel als u instrooit of in de massa laat inkleuren. Onze basiskleurenkaart biedt een grote variatie en we hebben ook een reeks exclusieve natuurtinten. Het basiskleurenpallet is een aanbod van kleurmixen dat bestaat uit een basiskleurmix waar wit pigment aan toegevoegd werd. Het zorgt voor een mooi aanbod van vijftig basiskleuren in 600 tinten om uit te kiezen.

Altijd tot uw dienst

DIMK staat voor kwaliteit en service en berust op doorgedreven inventiviteit en vakmanschap. Zo gebruiken we enkel anorganische pigmenten om onze pigmentkleurenkaart samen te stellen en sluiten we het gebruik van alle andere pigmentsoorten uit.

Aangezien we een klein familiaal bedrijf zijn, onderhouden we persoonlijk contact met onze klanten. We bieden u volgende voordelen:

 • gratis stalen voor vakmensen
 • gratis publiciteit is mogelijk
 • ondersteuning bij beurzen en marketing
 • flexibele leveringen
 • kleinere afnames
 • voordelige prijzen op zowel basis- of samengestelde pigmenten
 • ondersteuning bij de klant of op een werf

Producteigenschappen

– lichtecht
– kleurconsistent
– UV-stabiel
– weerbestendig
– chemisch inert
– bestendig tegen alkali en milde zuren
– niet gevaarlijk
– uitstekende dispergeerbaarheid

Anorganische basispigmenten

Onze pigmenten zijn afkomstig van de grootste spelers op de wereldmarkt. Dit geeft zekerheid op een hoge gekwalificeerde kwaliteit. Het pigment-kleurenpallet is echter door ons samengesteld en ontwikkeld voor diverse gebruiksmogelijkheden voor onder andere beton en mortel.

Vanaf één kilogram

Buiten het feit dat we enkel samenwerken met de betere pigmentproducenten hebben we er zelf een klein stukje technologie aan toegevoegd. Zo zijn we in staat om de basispigmenten te mengen en verpulveren vanaf één kilogram, waardoor we pigmentmengelingen maken met een natuurlijke kleurtint zonder klontervorming (de aanwezigheid van klonters in een pigmentmix kan namelijk kleurverschillen veroorzaken).

Onze kleurenkaart

We breiden constant onze kleurenkaart uit. Indien onze standaardkleurenkaart niet voldoet aan uw wensen, is het mogelijk om een kleur naar wens aan te maken op bestelling.

Ook onder privé-label is een pallet aan kleuren mogelijk bij ons. Deze kunnen in samenspraak ontwikkeld worden.

Zo ziet u dat we een zeer uitgebreid kleurenpallet voor beton aanbieden, een uniek gegeven in de markt, waar u als klant alleen maar voordeel bij heeft. Heeft u vragen bij onze kleuren, bent u op zoek naar een specifieke kleur, laat ons dan zeker iets weten.

Interesse in gekleurd woonbeton?

Op zoek naar de juiste vakman?

In iedere regio vindt u wel een vakman die kleine of grote oppervlakken in gepolierd beton uitvoert en kan u de aannemer van betonvloeren kiezen op basis van de prijs, kwaliteit en uitvoeringstermijn. Neem contact met ons op: we bevelen u met plezier enkele goede aannemers in uw regio aan.

 • Category :
 • Type : Modern
Is er een verschil tussen een industriële betonvloer en gepolierde betonvloeren voor in een woning of winkel?

Woonbeton vraagt om een hogere graad van afwerking. Niet iedere aannemer heeft de ervaring of het geduld om de details -die hoofdzakelijk manueel afgewerkt worden en tijdrovend zijn- tot een goed einde te brengen. Het aanbod aan aannemers is beperkt. Gelukkig kennen we er een aantal die we u graag aanbevelen. Deze aannemers zijn over het algemeen vakmensen met meer dan tien jaar ervaring in het plaatsen van woonbetonvloeren Enkele daarvan hebben ook de expertise om een eenvoudig grijs beton in te strooien met een ingekleurd wit cement. Op die manier zijn deze specialisten in woonbetonvloeren in staat om u een mooi woonbeton af te leveren aan een veel lagere prijs dan een woonbeton met ingekleurd wit beton. Wenst u kennis te makken met deze specialisten, dan helpen we u graag voor zowel een massief ingekleurde witte betonvloer of een beton ingestrooid met ingekleurd wit cement.

 • Category :
 • Type : Modern

Nog een vraag?

Klik hieronder om onder andere te ontdekken waarop je moet letten bij het kiezen van je betonkleur, wat er in de pigmentmixen van DIMK zit voor een optimale kleurstabiliteit, en meer!

 • Category :
 • Type : Modern