PLEISTERS

PLEISTERS

1) Kleefcement KC1

Met dezelfde eigenschappen als de afwerkingslagen op de thermische isolatie en bijna idem structuur.

Heeft een korreliger structuur dan de andere DIMK mortels, maar idem kwaliteit, is zo samengesteld dat er minder kans is op het ontstaan van een vochtprobleem in de isolatielaag of afwerkingslagen.

2) Wapeningsmortel DIMK WMN1

Deze wapening mortel is ontwikkeld kalkvrij maar heeft de smeuigheid van een kalkrijke wapeningsmortel, is compatibel in ons ETICS sierpleistersysteem met steenmotief op thermische isolatie.

Dit heeft het voordeel van minder kans op lagen structuur tussen de onderlinge lagen waardoor je schade voorkomt, zoals vorstschade, afbladeren van lagen doordat ze niet compatibel zijn, verschil in uitzetting door te groot verschil in structuur.

3) Structuur pleister DIMK SP4

Is een pleisterlaag  compatibel met onze pleisters voor het Etics sierpleistersysteem met steenmotief, of crepi met steenstructuur die als afwerking op een thermische isolatie word gebruikt. Deze pleister wordt gebruikt om de structuur van het baksteenmotief te bekomen door middel van gebruik van mallen. DIMK SP1 heeft een kortere zettingtijd waar door het verwijderen van de mallen sneller kan gebeuren.

4) Structuur pleister DIMK  SPW10

Vrij idem aan DIMK SP1 maar heeft nog een kortere zettingtijd. Zo vang je deels de negatieve invloed op van lage temperaturen in de wintermaanden.

5) Structuur pleister DIMK  SP ZERO

Deze samenstelling heeft geen versnellende additieven waardoor er een langere werktijd bekomen wordt , kan langer bewerkt worden; bv. voegen verven, uitwassen met borstel of spons, structuur in borstelen enz,..

6) Kaleipleister DIMK KP19

Deze pleister is zo samengesteld zodat hij dezelfde prestatiekwaliteiten heeft, en compatibel is met de onderlaag bij het Etics sierpleistersysteem met steenmotief, maar is ook een uitstekende ondergrond om nadien kalei op aan te brengen.

Zelfs met onze PURE K kalk kalei krijgt u en eindproduct met een uitzonderlijke kwaliteit en authentieke look. DIMK KP 19 is eigenlijk een pleister die aangebracht wordt om oneffenheden op te vullen, zoals voegen en kleine putjes bij en oude muur of de voegen die deels moeten opgevuld worden na het verwijderen van de mallen bij onze gevelpleistersystemen op thermische isolatie.

Deze pleister kan ingekleurd worden door gebruik te maken van pigmenten indien de structuurpleister ook reeds ingekleurd is met pigmenten hoeft u eigenlijk geen kaleilaag meer aan te brengen en is er voldoende dekking.

Eens de uithardingstijd is ingezet kan u het overtollige pleister door middel van uitwassen met een spons of borstel verwijderen. Als het oppervlak voldoende is afgewassen, komt de structuur van het baksteenmotief vrij.

Indien DIMK KP19 gebruikt word bij het restaureren of renoveren van gevels is er mogelijk onvoldoende dekking waardoor een bijkomende kaleilaag aangewezen is.

Het grote voordeel van deze kalei pleister is dat er bijna geen krimp optreedt, waardoor er geen krimpscheurtjes ontstaan ter hoogte van de opvullingen en voegen, bij een optimale verwerking.

7) Kalk kalei pure

Is een bijna zuiver kalkproduct echter niet weersbestendig, maar uniek in uitzicht, door de kleurnuance die optreedt bij plaatselijke vochtopnames en is verplicht voor aanbesteding bij monumenten.

Door toevoegen van hulpstoffen is het mogelijk de kwaliteit te verhogen, kan ook bekomen worden met een zandkorrel of schelpenzand.

8) Bastard Kalei Hasiep

De samenstelling is op basis van kalk, cement en hulpstoffen, vermengd met marmermeel, zandmeel en zand en kan in dikkere kalei-lagen aangebracht worden zelfs als mortel of pleister of  voor het opvullen putjes en voegen.

9) Cement Kalei Kalistocem

Is ontwikkeld om compatibel te zijn met de structuurpleister, zodat er een perfecte hechting is tussen de onderliggende lagen, op basis van cement, kalk, hulpstoffen, marmermeel, zandmeel en zand.

  • Category : SERVICES